Avui de culturetes!

Després d’unes setmanes intenses de feina i abans de les que venen, que també es preveuen prou entretingudes… hem decidit que ja tocava sortir i veure món!

Les #culturetes d’avui hem anat a veure l’exposició que innaugura la nova sala de la fundació Mapfre. La Casa Garriga Nogués, que de per si ja és espectacular, està plena de joyes provinents del museu parisenc d’Orsay. JOYES així, en majúscula.

L’exposició, anomenada El triomf del color: de Van Gogh a Matisse ha estat tot el que esparavem i més. Aquest recorregut per l’experimentació dels impressionistes de finals del s.XIX i principis del XX et permet gaudir de grans obres de Cezannne, Redon, Seurat, Van Gogh, Gauguin, Bonnard, Signac… entre molts d’altres.

Veure com l’experimentació amb el color com a element principal d’una obra pot donar pas a tants resultats diferents i meravellosos és brutal. Com el color pot transmetre tant per si sol que supera el dibuix i el deixa enrere. El puntillisme de Signac, el remolins i les pinzellades de Van Gogh, l’explosió del color de Matisse, el retorn i la recerca de lo primitiu de Gaugin, la potència dels colors plans dels nabís… vaja, una reunió harmònica de grans artistes que evolucionen obre rere obra cap a l’alliberament del color i el trencament de lo establert.

The port of La Rochelle, Paul Signac 1921
The port of La Rochelle, Paul Signac 1921

Avui, a part d’emocionar-nos al  veure clàssics en directe, hem descobert autors per nosaltres desconeguts. És potser el que més m’ha entusiasmat! Apuntats a la llibreta per buscar-los i rebuscar-los… :

Woman being capped, Felix Vallotton 1900
Woman being capped, Felix Vallotton 1900

 

The Muses in the Sacred Wood, Maurice Denis 1893
The Muses in the Sacred Wood, Maurice Denis 1893

 

Profil de femme, Aristide Maillol 1890
Profil de femme, Aristide Maillol 1890
Culturetes: Neli, Núria i Georgi
Culturetes: Neli, Núria i Georgi

One thought on “Avui de culturetes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *